Опитах го на вечерята у зълва ми - божествен. Като се прибрахме, веднага го забърках - иска само 40 минути! На сутринта нямаше трошичка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Опитах го на вечерята у зълва ми - божествен. Като се прибрахме, веднага го забърках - иска само 40 минути! На сутринта нямаше трошичка!
Опитах го на вечерята у зълва ми - божествен. Като се прибрахме, веднага го забърках - иска само...
744727
Опитах го на вечерята у зълва ми - божествен. Като се прибрахме, веднага го забърках - иска само 40 минути! На сутринта нямаше трошичка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Банан - това е може би най-предпочитаният плод, който може да бъде добавен в почти всеки десерт. И всичко това заради приятния му и многофункционален вкус, а и многото полезни свойства.

Има много рецепти с банани, което могат да се приготвят бързо и лесно. Днес сме ви приготвили една от най-успешните и лесни от тях.

Бананов пай

Продукти:

1 чаша захар

300 гр.

брашно

100 гр. масло

3 банана

3 яйца

1 ч.ч. сметана

Приготвяне:

  1. Пригответе тестото: разделете белтъците от жълтъците внимателно. Вземете 3 жълтъка, 0,5 чаши захар и разтопеното масло. Разбийте добре и добавете брашното. Замесете тесто. Сложете го в хладилника за 10-15 минути.
  2. През това време нарежете бананите на филийки.
  3. След известно време извадете тестото от хладилника, Намажете тавичката или формата с масло, сложете вътре тестото и изравнете хубаво, като направите и борд.
  4. Смесете заквасената сметана и половина чаша захар. Захарта трябва да се разтвори напълно. Сложете върху тестото нарязаните банани и отгоре напълнете с разбитата сметана.
  5. Пъхнете пая във фурната, предварително загрята на 180 градуса, и печете в продължение на 20 минути. През това време се приготвя кремът: разбийте 3 белтъка и 0,5 чаши захар. Кремът трябва да бъде много ефирен и пухкав.
  6. Извадете пая от фурната и разпределете отгоре разбитите белтъци. Украсете десерта с банани, орехи, кокос - всичко, което сърцето ви желае. Пъхнете го във фурната за още 2-3 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft