Мойте Рецепти
Сигурно сте опитвали арменски сладки - онези разтапящо сладки маслени топчици с малки парченца хрупкави ядки. Оказва се, че е съвсем лесно да си ги приготвим сами, а сега е идеалният момент да го направим - наближава Великден!
Олиото и водата (по 1 ч.ч.) се поставят в тенджера и сместа се оставя да заври. Тогава вътре се добавят содата и солта. Тенджерата веднага се дръпва от котлона и вътре наведнъж се изсипва брашно, като първоначално се бърка с лъжица, защото сместа е много гореща.
Бъркането продължава, докато се получи топка тесто, което може да се меси.
От тестото се късат с ръце малки топчици, като в средата на всяка се слага парченце бадем (орех) и локум. Сладките се пекат в ненамазнена тава до зачервяване. Още топли се овалват обилно в пудра захар.
Автор: lakomnik.bg