Мойте Рецепти
1 пак. кори за баница (баклава)
1 литър прясно мляко
3 пудинга ванилия на прах (може и с вкус на шоколад, карамел, тирамису и др.)
4 супени лъжици захар
За намазване на корите:
3 яйца
4 равни супени лъжици захар
90 мл олио
За сиропа:
1/2 кг захар
350 мл вода
Първо се сварява пудингът в прясното мляко и се покрива с целофан или се поръсва с пудра захар, за да не хване коричка. Оставя се да се охлади.
След това се приготвя сиропът. Достатъчно е да поври само 3 минути. Сваля се настана и също се оставя да се охлажда.
Хубаво се разбиват яйцата със захарта и постепенно се добавя олиото. С тази смес се намазват корите. В зависимост от дебелината на същите, за едно руло са необходими 3-4 кори. От тази доза излизат 3 рула, така че плънката се разделя на 3 части.
Всяка кора от първата част се маже с яйчената смес и се редят една върху друга. Върху последната кора в началото се поставя от охладения пудинг крем и се навива на руло. Рулата се нареждат в намаслена тава и отгоре се намазват с масло. Пекат се 15 мин. на 180 градуса.
Изпечената пудинг баклава се залива с охладения сироп. Оставя се няколко часа да попие сиропа, като междувременно на няколко пъти парчетата се обръщат в сиропа или с лъжица се заливат отгоре.