
В дълбока чиния поставете маята със захарта, брашното и хладката вода и оставете сместа да втаса. Смесете брашното и солта в съда или на дъската, където ще месите. Оформете кладенче и сложете вътре шупналата мая и яйцето, след което замесете, добавяйки и студената вода. Когато се оформи тесто, ударете го няколко пъти в плота. Ако е твърде лепкаво, добавете още брашно при необходимост.
Трябва да се получи много меко, леко и ефирно тесто, като на снимките. Когато сте готови с месенето, разделете тестото на 6 части. Разточете от тях кори, намажете ги с размекнат маргарин и ги навийте като на допълнителните снимки. Подредете ги върху тавата и ги оставете 1 - 2 часа в хладилник. Когато втасат, стават още по-меки и въздушни.
Така втасалите шест топки тесто разточете, без да ги премесвате върху работния плот. Нарежете на триъгълници, напълнете с плънката и навийте кифлички. Намажете ги с яйце, поръсете със сусам и сложете отгоре парченце маргарин, след което ги оставете да почиват 5-10 мин.
Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса 15-20 минути.
Когато ги извадите, покрийте с кърпа и найлонова торбичка, за да останат мекички.
Добър апетит!