Днес ще ви кажем как да си приготвите традиционна пилешка супа от цяло пиле - първи курс за перфектната зимна вечеря. Само си представете: след дълга мразовита разходка ще бъдете посрещнати от привлекателен аромат на супичка за обяд или вкусна вечеря . Вече ви се дояде, нали?
За готвене на пилешка супа предпочитахме цялото пиле, но можете да използвате всички част, за предпочитане с кожата .
съставки
Слънчогледово масло 1 супена лъжица
лук 1 брой
моркови 2 броя
целина 4 броя
пиле 1 брой
вода 2 л
мащерка 2 ч.л.
фиде 200 g
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Чесънът 3 скилидки
подготовка
Зелен лук и 4 стъбла целина, моркови, нарежете на пръстени. Поставете в дълбока тенджера, добавете олиото, след което пригответе зеленчуците. Задушете ги за 4-5 минути под затворен капак
Финно нарежете чесъна, добавете към зеленчуците, разбъркайте и гответе за още 1-2 минути.
Поставете пилето на зелената възглавница.
Налейте вода, добавете сол, пипер, мащерка (за предпочитане пресни подправки). Покрийте с капак и гответе супата на слаб огън за 1.5-2 часа.
Вземете пилето, отделете месото от костите, върнете в тенджерата
Добавете фидето към бульона (можете да използвате ориз, картофи или елда), разбъркайте. Изсипете супата в чинии и се наслаждавайте на божествения й вкус!
Пилешката супа перфектно засища, но ако искате да добавите нещо допълнително, крутоните са перфектен вариант. Вземете тази рецепта и я споделете с приятелите си!