Определено добавям една важна съставка, когато правя домашно сирене от мляко, получава се фантастично крехко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Определено добавям една важна съставка, когато правя домашно сирене от мляко, получава се фантастично крехко
2462
Снимков материал: pixabay.com
Определено добавям една важна съставка, когато правя домашно сирене от мляко, получава се фантастично крехко

Как да си направим домашно сирене от мляко , ако има само мляко, яйца и заквасена сметана? Тази рецепта е наистина божи дар за любителите на прясно сирене!  

Вечерта поставих и на сутринта беше готово вкусно сирене. Целият процес на готвене отнема не повече от 10 минути!

Как да си направим домашно сирене от мляко

КАК ДА СИ НАПРАВИМ ДОМАШНО СИРЕНЕ ОТ МЛЯКО

СЪСТАВКИ

  • 1 литър мляко
  • 3 яйца
  • 200 г заквасена сметана
  • 1 ч.л сол

ПРИГОТВЯНЕ

Изсипете млякото в тенджера и оставете да заври, след което намалете котлона.
мляко в тенджера

Докато млякото впи, разбийте в купа яйцата и добавете заквасената сметана и солта.
яйца и заквасена сметана

Изсипете яйчената смес в млякото.

Гответе тази смес, като разбърквате, на слаб огън за няколко минути, докато суроватката се отдели.
млечна маса

Изсипете сирената маса в гевгир с марля, сгъната на 2 слоя. Изравнете бъдещото сирене с лъжица.

Завъртете марлята на възел, оставете серума да се отцеди. След това развийте марлята, покрийте полученото сирене кръг с ръба на марля, поставете чинийка отгоре и поставете малко потисничество върху чинийката (например, подходящ е буркан с вода с капак). Оставете в хладилник за няколко часа, за предпочитане за една нощ.

Това е всичко, домашното сирене е готово. Изходното тегло ще бъде някъде до 350 грама. Добър апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft