Орехов кейк
22 Декември 2011
12921
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
прясно масло 100 г
пудра захар 80 г
прясно / кисело мляко 100 г
яйца 2
орехови ядки 80 г
брашно 300 г
бакпулвер 1 пакетче
ванилия 1 прах / настъргана кора от половин лимон
Време: 45 минути
Маслото и захарта се разбиват на пухкава смес.
Прибавят се последователно при постоянно бъркане жълтъците един след друг, млякото на части, ореховите ядки, нарязани на тънки ивички, брашното, пресято заедно с бакпулвера и яйцата.
Последни се прибавят разбитите на твърд сняг белтъци и сместа леко се размесва.
Изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно малка кейкова форма и се пече в умерено силна фурна.
Поднася се залят с шоколад, карамел, сметана, или просто с топка сладолед.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари