5 яйца
2 чаени чаши захар
3 ч.ч. брашно
1 чаша чаена газирана вода или безалкохолно
2 пакетчета ванилия
1 пакетче бакпулвер
половин чаша олио
2 кафени чашки орехи
Разбиват се яйцата със захарта, след това се прибавя и газираната вода (безалкохолното) - която трябва да е хладка. Добавяме постепенно олиото - на тънка струйка. Накрая прибавяме малко по малко брашното и объркваме всичко добре, за да не остане брашното на топчета.След като сместа стане хомогенна, изсипваме нарязаните орехи в купата, като отново разбъркваме внимателно с лъжица. Изсипваме сместа във формата за кекс или торта и слагаме да се пече на 220-230 градуса. Отнема около 45 минути, в зависимост от фурната.
Изваждаме готовия кекс и го оставяме да се охлади. В микровълновата фурна разтопяваме на ниска степен няколко лъжици течен шоколад или блокче обикновен млечен шоколад, докато стане гладка смес. С така получената глазура заливаме кекса и доукрасяваме по желание.