Божествен ОРЕХОВ КРЕМ без яйца и брашно: Аз го хапвам с лъжица, децата го обожават в тортата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Божествен ОРЕХОВ КРЕМ без яйца и брашно: Аз го хапвам с лъжица, децата го обожават в тортата!
Божествен ОРЕХОВ КРЕМ без яйца и брашно: Аз го хапвам с лъжица, децата го обожават в тортата!
60746
Божествен ОРЕХОВ КРЕМ без яйца и брашно: Аз го хапвам с лъжица, децата го обожават в тортата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

У нас ореховите торти са едни от най-вкусните и кремообразни и затова всички ги обичат. Стават икономични и бързи, а домакините знаят, че орехи могат да се добавят към крема или блата. По-долу можете да прочетете рецептата за най-вкусния орехов крем , с който можете да покриете всяка торта или пастички.

Откакто имам тази рецепта, мажа с нея всяка торта за рожден ден и винаги се изяжда до последно парче. Този крем наистина обогатява всяка торта, а се прави от няколко съставки. Рецептата е много стара, както са я правили нашите баби и прабаби, без яйца, ароматна и много вкусна. Ето какво ви трябва:

Орехов крем за торти без яйца и брашно

Продукти: 

  • 300 г орехи
  • 250 мл прясно мляко (1 чаша)
  • 20 г царевично нишесте
  • 200 г захар (1 чаша)
  • щипка сол
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт (или 2 пакетчета ванилова захар)
  • 500 г масло (2 големи опаковки)

Приготвяне: 

Запечете за кратко ядките, без да добавяте масло, за няколко минути в тиган с незалепващо покритие. Когато пуснат прекрасния си аромат ги оставете настрана и ги оставете да изстинат напълно. Ако ги блендирате докато са горещи, стават мазни.

запечени орехи

Смелете ядките в блендер, на няколко пъти, колкото побере в блендера. Ако имате малък блендер, не ги слагайте наведнъж, защото няма да се пасират добре.

смлени орехи

Смесете нишестето с малко мляко в малка купа и оставете настрана. Останалото мляко, захарта, ванилията и малко сол се сипват в тенджерка. Разбъркайте с бъркалка и варете, като разбърквате, докато млякото започне да кипи. Котлонът трябва да е включен на средна температура.

Когато млякото заври, намалете котлона и добавете сместа с млякото и нишестето. Варете още няколко минути, като разбърквате, докато всичко се интегрира, след това добавете ядките и разбъркайте. Варете на котлона още 2 минути, след което отстранете и покрийте с капак и оставете крема да изстине напълно.

нишесте с мляко

орехи в тенджера

орехов крем

Разбийте маслото със стайна температура на пяна, след което постепенно го добавете към охладения крем и разбийте всичко с миксер. Ако при охлаждане кремът се втвърди, разбийте на най-висока скорост с миксера, за да стане отново кремообразен.

маслен орехов крем

С този крем можете веднага да покриете блат за торта или да го оставите в хладилника да се охлади малко, за следващия ден. 

крем с орехи за торта

Чудесен е за хапване и просто така - с лъжица!

шприцован орехов крем

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft