Орехов сладкиш с карамелизирани орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Орехов сладкиш с карамелизирани орехи
Орехов сладкиш с карамелизирани орехи
admin
Добавена от: admin
22357
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 чаши + 2 с.л. пресято брашно
1 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1 пакетче масло
1 чаша захар
1 ч.л. ванилов екстракт
2 големи яйца
1 чаша пълномаслено прясно мляко
За карамелената глазура:
1 чаша сметана
1/2 чаша светла кафява захар
1 с.л. светъл царевичен сироп (мед)
1 ч.л. чист ванилов екстракт
За карамелизираните орехи:
¼ чаша захар
¾ чаша сурови орехи
щипка сол
 

Загрейте фурната на 175°C. Намаслете средноголяма тавичка и я покрийте с хартия за печене. Пресейте брашното с бакпулвера, содата и солта. Разбийте маслото и захарта в голяма купа на средна скорост на миксера, докато станат на светъл и пухкав крем, след това добавете ванилията. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко. Прибавете с разбиване млякото, докато се смеси с останалите продукти (сместа може да изглежда пресечена). Прибавете брашняната смес на 3 порции, докато всяка нова порция се поеме от сместа.
Прехвърлете тестото в приготвената тавичка, след това я тръснете добре в плота, така че да няма балончета. Печете до златисто и проверете готовността с дървена пръчица – около 40 минути. Охладете за 10 минути, след това прокарайте остър нож по ръба на тавичката. Обърнете върху кухненска решетка и охладете напълно за час.
Сложете сметаната, кафявата захар, сиропа и щипка сол в тиган за сос и нагрейте до завиране на среден огън като разбърквате, докато захарта се разтопи. Варете за 7-10 минути, в зависимост от гъстотата, която желаете, след което добавете ванилията. Сложете решетката със сладкиша в плитка тавичка. Излейте глазурата отгоре. Охладете, докато глазурата се стегне – за 30-тина минути.
Запчете орехите в тавичка или сух тиган и отстранете от огъня. Изсипете захарта в тиган и поставете на среден огън. Започнете да разбърквате, когато захарта започне да се топи и продължете с бъркането, докато стане с кехлибарен цвят. Добавете орехите към карамела, така че всеки да се покрие добре. След това прехвърлете цялата смес върху тавичка, покрита с хартия за печене и отделете орехите, използвайки 2 вилици. Поръсете ги със сол, охладете и украсете с тях готовата торта.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft