Орехов сладкиш с маслена глазура

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Орехов сладкиш с маслена глазура
Орехов сладкиш с маслена глазура
admin
Добавена от: admin
46015
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 бр. яйца
1,5 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
2 с.л. какао
4 с.л. вода
1 ч.ч. нарязани орехи
2бр. ванилия на прах
за глазурата:
1 пак. масло
1 бр. яйце
пудра захар
1 ванилия
орехови ядки

Яйцата и захарта се разбиват на пухкав крем, прибавят се какаото, разбито с водата, брашното (брашното се пресява), орехите, ванилиите. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава и се пече 180 градуса за около 30 минути.
Изважда се и се оставя да изстине върху решетка или дъска.
Изстиналият сладкиш се намазва със следната глазура: маслото (предварително омекнало на стайна температура) се разбива заедно с яйцето и пудрата захар на пухкав крем, след това се добавя ванилията. Ако искате да избегнете ползването на сурово яйце, може да го замените с малко вода или лимонов сок. Върху глазурата се подреждат ореховите ядки (цели или натрошени).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft