Орехов сладкиш с маслена глазура
19 Март 2012
46015
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Яйцата и захарта се разбиват на пухкав крем, прибавят се какаото, разбито с водата, брашното (брашното се пресява), орехите, ванилиите. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава и се пече 180 градуса за около 30 минути.
Изважда се и се оставя да изстине върху решетка или дъска.
Изстиналият сладкиш се намазва със следната глазура: маслото (предварително омекнало на стайна температура) се разбива заедно с яйцето и пудрата захар на пухкав крем, след това се добавя ванилията. Ако искате да избегнете ползването на сурово яйце, може да го замените с малко вода или лимонов сок. Върху глазурата се подреждат ореховите ядки (цели или натрошени).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари