8 яйца
80 г захар
250 г смлени орехи
30 г какао
2 праха ванилия
За крема:
200 г пудра захар
200 г краве масло
300 мл прясно мляко
40 г брашно
30 г нескафе
Приготвяне на блата: Белтъците и захарта се разбиват на сняг. Прибавят се един по един жълтъците, смлените орехи, какаото и ванилията. Всичко се разбърква и се изсипва в четвъртита тавичка, застлана с хартия и намазана с масло. Пече се в умерена фурна. След като изстине, се разделя по дължината на две равни части.
Приготвяне на крема: Млякото и брашното се варят до сгъстяване. Оставят се да изстинат. Маслото се разбива със захарта до побеляване. Двата крема се смесват и се прибавя нескафе. Всичко се разбърква добре и се намазва едната част. Върху нея се поставя другата. Най-отгоре се намазва също крем и може да се доукраси с орехи.