Орехов сладкиш Юрганче - хрупкав блат и копринено нежен крем. Лесен, вкусен и много ефектен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Орехов сладкиш Юрганче - хрупкав блат и копринено нежен крем. Лесен, вкусен и много ефектен:
Орехов сладкиш Юрганче - хрупкав блат и копринено нежен крем. Лесен, вкусен и много ефектен:
37367
Орехов сладкиш Юрганче - хрупкав блат и копринено нежен крем. Лесен, вкусен и много ефектен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви представим един бърз, но много вкусен и ефектен орехов сладкиш . Меката пухкава основа с хрупкави орехи подхожда идеално на нежния крем. Въпреки простотата на приготвяне, сладкишът с орехи изглежда много красиво и ефектно. Тестото се надува в „клетките“ между ивиците крем. Именно заради външния вид този лесен сладкиш се нарича „Юрганче“. Ето и  рецептата за нежния и хрупкав сладкиш Юрганче :

Сладкиш Юрганче

Продукти:

3 яйца

100 гр.

захар

1 пак.ванилова захар

120 гр. високомаслена сметана (най-добре домашна)

60 мл олио

140 гр. брашно

10 гр. бакпулве

75 гр. орехи

За крема:

300 гр. фина извара

1 яйце

30 гр. пудинг ванилия (може да бъде заменен с нишесте)

50 гр. захар

Форма с диаметър 26 cm

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар с миксер до пухкав крем.

Добавете сметаната и олиото, и разбийте отново. 

Пресейте брашното с бакпулвера. Постепенно го добавете към яйчената маса. Бъркайте внимателно с шпатула, а не с миксер. 

тесто сладкиш

Предварително накълцайте ядките, не ги смилайте на фин прах, нека се усещат парченцата. Добавете ядките към тестото и внимателно ги объркайте, докато се разпределят равномерно. Тестото трябва да е като гъста заквасена сметана.

орехов блат

Сложете тестото във форма, покрита с хартия за печене. Изравнете повърхността.

За крема смесете изварата, захарта, яйцето и пудинга. Пасирайте хубаво до гладка смес.

След това прехвърлете крема в шприц с накрайник или просто найлонов плик, отрежете връхчето.

сладкиш юрганче

Нанесете крема под формата на решетка върху целия сладкиш. По-добре е лентите да не са прекалено тънки, в противен случай тестото ще се надигне и ще се затвори върху лентите крем.

Изпечете в загрята фурна на 180 * 35-40 мин. 10 минути преди края на печенето покрийте сладкиша с фолио, за да не прегори.

ефектен сладкиш

Извадете сладкиша от формата и оставете да се охлади върху решетка. По желание може да го поръсите с пудра захар преди поднасяне, но и така е много красив.

орехов сладкиш Юрганче

сладкиш Юрганче парче

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft