Орехова баклава с локум
18 Септември 2013
64652
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В подходяща тава се нареждат корите, като между тях се поставя плънка от смелните орехи, объркани с канела и настърганата лимонова кора. На всеки ред в плънката се добавят парченца нарязан локум и се поръсва с 1-2 лъжици олио. Като се завърши реденето, баклавата се нарязва в желана форма и се залива с разтопено краве масло. Пече се в умерена фурна.
След като стане готова и изстине, баклавата се залива с горещ сироп, приготвен от 1 кг захар, 800 мл вода и ванилията. Сиропът се оставя да ври около 20 мин.
Идея: За да стане кората хрупкава, горещата баклава се залива с горещ сироп.
Готовата баклава трябва да престои поне 24 часа, преди да е готова за консумация.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари