За блата:
5 яйца
10 супени лъжици захар
5 супени лъжици прясно мляко
4 супени лъжици олио
2 супени лъжици капучино
10 супени лъжици брашно
1 бакпулвер
Крем:
1 л прясно мляко
2 пудинга ванилия
8 супени лъжици захар
125 гр. масло
300 гр смлени бисквити
200 гр. счукани орехи
Декорация:
200 мл сметана
50 гр. настърган шоколад
100 гр. счукани орехи
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте с миксер и постепенно добавете 10-те супени лъжици захар. Бийте, докато се разтопи захарта.
След това разбийте с миксер и жълтъците, докато се сгъстят, и ги добавете към белтъците. С миксер съединете сместа, след което прибавете вътре млякото, капучиното (разтворимо) и олиото. Накрая добавете бакпулвера и брашното, и разбъркайте с лъжица, за да стане хомогенна сместа.
Изсипете във форма с диаметър 32 см., предварително намазнена с малко олио и поръсена с брашно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 мин.
Крем:
В тенджера на котлона сложете 800 мл мляко и добавете захарта. Разбъркайте, за да се разтвори захарта. След като заври млякото, добавете пудинга, предварително смесен с останалите 200 мл мляко, и бъркайте, докато се получи гъста смес. Оставете пудинга да се охлади. В купа разбийте омекналото масло и добавете към охладения пудинг. Прибавете смлените бисквити и смлените ядки и бийте с миксер, докато се съединят. Разделете блата на 3 части, същото направете и с крема. Съединете тортата, като редувате блат-крем-блат-крем-блат, а накрая с останалия крем намажете цялата торта.
В купа разбийте сметаната с 2 супени лъжици захар и украсете с нея тортата. Отгоре поръсете с настърган шоколад, счукани орехи и пр.