За тортата:
Отделят се белтъците от жълтъците, последните се слагат на огъня и се бият с 1/2 от захарта, докато се затоплят, след това се махат от огъня и продължават да се разбиват, докато изстинат.
С останалата захар се разбиват на пяна (сняг) белтъците, към жълтъците се прибавят орехите, кората на лимона, белтъците и брашното и всичко е хомогенизира.
Сместа се изсипва в добре намазнена форма и се пече в умерена фурна.
За крема:
Яйцата се разбиват заедно със захарта на огъня, докато се загорещят, снемат се и се бият до изстиване.
В друг съд маслото се разбива, докато побелее и стане на пяна, прибавят му се малко по малко яйцата и ванилията като се бърка непрекъснато.
Блатът се разрязва на 3 равни части, които се сиропират със захарен сироп 2:1 вода/захар.
Върху така приготвените платки се поставя от крема и парченце от портокалови кори, които предварително сте нарязали на тънки парченца и сварили със захар.
Отгоре се гарнира с месо от портокал.