Най- вкусната торта е тази, за която сте отделили най-малко време. Разслоените наполеони, разкошните тарталети с червена боровинка и сладкишите с трюфели са добри, разбира се, но понякога просто искате нещо просто и бързо. „Тук и сега“ е мотото на ореховата торта , тайната на приготвянето на която ще бъде споделена от редакцията ни
Целият процес отнема само 10 минути: 3 за месене на тесто, 5 за печене на тортата в микровълновата и още няколко минути за декорация. За това дори не се нуждаете от брашно, защото нарязаните орехи действат вместо него. Кремът обикновено се избира според настроението, но най-лесният начин е просто да намажете сладкишите със сладка сметана. Избрахме готово кондензирано мляко .
Съставки
Орехи 200 гр
Яйце 3 бр.
Захар 80 g
Бакпулвер 1 ч.л.
Кондензирано мляко 250 гр
Сметана 3 с.л.
Подготовка
Запържете белените ядки в сух тиган. След това ги сложете в блендер и ги смелете на малки трохи
Разбийте яйцата и захарта до гладка смес. Добавете орехите, бакпулвера и отново разбийте. В резултат на това трябва да имате течно ядково тесто.
Изсипете тестото в дълбока маслена форма за печене и сложете в микровълнова печка на висока мощност за 5 минути. През това време пригответе крем: смесете кондензирано мляко (варено) със заквасена сметана.
Нарежете готовата торта на 3-4 парчета с конец или специален нож. Тогава въпросът е малък: редувайте бисквитите със сметаната. Намажете горната част на тортата със смес от заквасена сметана и кондензирано мляко и украсете с ядки. Готово!
Такъв десерт е най-подходящ за любителите на безглутеновото печене и дори диетичната храна, защото кремът може да бъде обикновено кисело мляко, подсладено с мед. Ядковият бонбон е готов за консумация веднага, но все пак настояваме тортата да престои известно време в хладилника . Има още няколко варианта на рецептата за бързи сладкиши , когато тестото се приготвя с протеини, което води до меренга, но това е съвсем друга история ..