Орехова торта за 10 минути без грам брашно, хапваш без угризения

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Орехова торта за 10 минути без грам брашно, хапваш без угризения
Орехова торта за 10 минути без грам брашно, хапваш без угризения
56401
Орехова торта за 10 минути без грам брашно, хапваш без угризения
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най- вкусната торта е тази, за която сте отделили най-малко време. Разслоените наполеони, разкошните тарталети с червена боровинка и сладкишите с трюфели са добри, разбира се, но понякога просто искате нещо просто и бързо. „Тук и сега“ е мотото на ореховата торта , тайната на приготвянето на която ще бъде споделена от редакцията ни

Целият процес отнема само 10 минути: 3 за месене на тесто, 5 за печене на тортата в микровълновата и още няколко минути за декорация. За това дори не се нуждаете от брашно, защото нарязаните орехи действат вместо него. Кремът обикновено се избира според настроението, но най-лесният начин е просто да намажете сладкишите със сладка сметана. Избрахме готово кондензирано мляко .

 

Съставки

Орехи 200 гр

Яйце 3 бр.

Захар 80 g

Бакпулвер 1 ч.л.

Кондензирано мляко 250 гр

Сметана 3 с.л. 

 

Подготовка

Запържете белените ядки в сух тиган. След това ги сложете в блендер и ги смелете на малки трохи


Разбийте яйцата и захарта до гладка смес. Добавете орехите, бакпулвера и отново разбийте. В резултат на това трябва да имате течно ядково тесто.


Изсипете тестото в дълбока маслена форма за печене и сложете в микровълнова печка на висока мощност за 5 минути. През това време пригответе крем: смесете кондензирано мляко (варено) със заквасена сметана. 


Нарежете готовата торта на 3-4 парчета с конец или специален нож. Тогава въпросът е малък: редувайте бисквитите със сметаната. Намажете горната част на тортата със смес от заквасена сметана и кондензирано мляко и украсете с ядки. Готово!

Такъв десерт е най-подходящ за любителите на безглутеновото печене и дори диетичната храна, защото кремът може да бъде обикновено кисело мляко, подсладено с мед. Ядковият бонбон е готов за консумация веднага, но все пак настояваме тортата да престои известно време в хладилника . Има още няколко варианта на рецептата за бързи сладкиши , когато тестото се приготвя с протеини, което води до меренга, но това е съвсем друга история ..

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft