3 пак. бисквити обикновени
250 г орехови ядки
2-3 супени лъжици ягодов конфитюр (или по ваш вкус)
500 мл краве прясно мляко
40 г нишесте
15 г какао
2 бр. яйца
100 г захар
Натрошете бисквитите на дребни парченца. Смесете ги с 2/3 от орехите (натрошени предварително) и конфитюра. Разтворете нишестето с 1 чаена чаша студена вода. Добавете разбитите жълтъци. При непрекъснато бъркане сипете получената каша във врящото мляко, подсладено със захар на вкус. Когато се сгъсти, я отместете да поизстине. Сипете бисквитената смес. Разбъркайте всичко добре и изсипете в тортена форма. Оставете я да престои 4-5 часа. Разбийте белтъците със захарта и с получената смес намажете тортата. Поръсете я с останалата част от орехите, които предварително сте натрошили. Сложете я за малко в хладилника да поеме добре ароматите и крема.
Вместо орехи може да използвате и други ядки по желание!