3 яйца
1 чаша прясно мляко
1 чаша захар
2 чаши брашно
100 гр краве масло
1 чаена лъжичка сода за хляб
кората от 1 лимон
1 чаша орехови ядки
За крема:
125 гр краве масло
250 гр пудра захар
1 белтък
2 ванилии
Пресейте брашното и го добавете към затопленото мляко заедно със содата, натрошените орехови ядки, захарта, маслото, лимонената кора, трите жълтъка и разбитите на сняг белтъци. Получената смес изсипете в намазнена и набрашнена тортена форма и изпечете на умерена фурна до готовност. Готовия блат охладете, след което с конец го нарежете на 3. Слепете платките с крем, получен от разбитото с пудрата захар меко масло, разбития на сняг белтък и ванилиите. Заделете част от крема, с която намажете тортата отгоре и отстрани. Украсете с още натрошени или цели орехи.