Орехова торта с тиква и крем-Топяща се сладост за сезона
18 Октомври 2023
18384
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Едно от най-добрите предложения за тиквена торта с орехи, които сте опитвали! Наистина си заслужава, защото е много лесна и вкусна!
За блата:
- 300 грама тиква , обелена
- 100 грама орехи, нарязани с нож
- 200 грама захар
- 3 яйца
- 150 милилитра растително масло
- 200 грама брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка канела на прах
- щипка сол
За крема:
- 450 грама крема сирене на стайна температура
- 180 грама краве масло на стайна температура
- 140 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
- Настържете тиквата на едро ренде, като отстраните нишковидните влакна, ако има такива.
- Разбийте яйцата заедно със захарта, докато удвоя обема си. Сипете олиото и разбъркайте добре.
Сложете настърганата тиква и нарязаните орехови ядки. Добавете щипка сол и разбъркайте с шпатула, за да не изгубите обема на яйцата.
В отделен съд смесете брашното, бакпулвера и канелата. Пресейте и прибавете към яйчната смес. След това бъркайте, докато се получи еднородна смес.
Вземете форма за печене, покрийте с хартия и сипете тестото. Заравнете и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете за40-50 минути или до суха клечка.
Извадете и оставете да се охлади напълно. Отстранете формата и хартията и срежете на 3 равни половини.
Направете крема, като в купа сложите омекотеното краве масло и сипете пудрата захарта. С миксер разбийте за 5-6 минути или докато се получи пухкав крем. След това прибавете крем сиренето и бийте, до получаване на еднородна маса.
Завършете десерта, като слепите блатовете с част от крема. С останалата му половина измажете тортата от всички страни. Декорирайте според вкуса си.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари