Орехови гнезда
15 Януари 2014
8605
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разбийте на крем двата вида захар със солта, мекото масло и маста/кокосовото масло. Прибавете жълтъците и брашното. Месете, докато се получи меко маслено тесто. Оформете от него с длани малки топки, като използвате по 1 ч.л. за всяко топче.
Потопете топчетата първо в разбитите белтъци, а след това - в натрошените орехи. Подредете ги в ненамазнена тавичка с ореховата страна нагоре и печете за около 5 минути на 160 градуса.
Щом порозовеят, извадете ги от фурната и още докато са топли, оформете вдлъбнатина в средата им (с пръст или гърба на малка лъжичка). Сложте около ¼ ч.л. от конфитюра във всяка вдлъбнатина. Върнете ги във фурната и печете още 10-тина минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари