1 ч.л. захар
15 г мая
1 яйце
24 орехови ядки
350 г брашно
50 г мас
100 г масло
100 мл прясно мляко
1 непълна ч.л. сол
От брашното, маста, прясното мляко, солта, маята (разтворена със захарта в малко вода) и половината яйце се замесва немного твърдо тесто. То се разделя на 6 топки, които се разточват на кръгове с диаметър 16—18 см. Всеки от тях се разделя на шестнадесет триъгълника. В широката им част се поставя по четвърт орехова ядка и се увиват на руло към върха.
Маслото се разтопява в една или две тавички (в зависимост от големината им) на равномерен пласт и се охлажда, докато се втвърди. Върху него се подреждат кифличките и се намазват с останалата половина от яйцето.
Пекат се при умерена температура до зачервяване.