Орехови пастички с кадаиф
21 Ноември 2013
22222
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Накъсайте половината кадаиф на малки късчета и ги разпределете равномерно на дъното на ненамазнена правоъгълна тавичка. Отгоре поръсете на равномерен пласт орехите. Накъсайте останалия кадаиф на дребни парченца, след което ги подредете върху орехите, като леко притискате. С лъжица разпределете маслото равномерно върху кадаифа. Печете около 30-40 минути, докато добие златисто-кафяв цвят. Напоете със сиропа веднага, след като извадите кадаифа от фурната. Оставете да преседи покрит с фолио 30-тина минути, преди да нарежете на пастички и поднесете топъл!
Приготвяне на сиропа:
Смесете всички продукти в тенджерка, оставете да заври и варете на бавен огън 10-тина минути. Охладете сиропа, след това напоете с него горещия кадаиф.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари