200 г сурови орехи
150 г захар (кафява)
за масленото тесто:
200 г брашно
120 г масло
1 с.л. пудра захар
Масленото тесто се приготвя, като брашното и пудрата захар се смесват в купа с маслото, нарязано на малки кубчета. Меси се енергично и бързо с ръка, за да не се разтопи маслото. Престоява 1час в хладилник, след това зе разточвa, докато се получи блат с дебелина около 0,5 см.
По избор се използват отделни формички за тарталетки или една голяма и тестото се разпределя равномерно по дъното и стените на съда. Пече се около 15 минути в предварително нагрята до 200 градуса фурна.
Орехите се карамелизират в тиган, като захарта се загрява и когато се втечни, се добавят орехите и се бърка енергично. Карамелизираните орехи се изсипват в изпеченото тесто.