Орехови целувки

21 Януари 2012
12840
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
белтъци - 4 бр.
пудра захар - 200 гр.
орехи
В дълбок онеупорен съд се смесват белтъците и пудрата захар. Разбиват се върху слаб огън до получаването на плътна маса. Орехите (количеството зависи от това, колко искате да преобладава ореховият вкус) се смилат ситно, като част от тях се заделят цели. Внимателно се добавят към белтъчния сняг, като се бърка с дървена лъжица само в една посока, до пълното поемане на ядките.
Върху намазана с масло и поръсена с брашно тавичка се нареждат половинки орехови ядки. Върху тях се шприцова (или оформя купчинка с лъжица) от белтъчената смес.
Целувките се запичат в слаба фурна (по-скоро се сушат).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари