Орехов сладкиш 12 лъжици - рецепта без нито един кусур! Помни се лесно, прави се лесно, вкусът е ненадминат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Орехов сладкиш 12 лъжици - рецепта без нито един кусур! Помни се лесно, прави се лесно, вкусът е ненадминат:
Орехов сладкиш 12 лъжици - рецепта без нито един кусур! Помни се лесно, прави се лесно, вкусът е...
50086
Орехов сладкиш 12 лъжици - рецепта без нито един кусур! Помни се лесно, прави се лесно, вкусът е ненадминат:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много често приготвям този любим стар сладкиш с орехи . Дори не съм си записала рецептата, защото е много лесна за запомняне, като я прочетете, ще я знаете наизуст като песен. За приготвянето му ще са ви необходими само лъжица и чаша, без други мерителни уреди като мензури и кантари. Всичко е много лесно, а резултатът е сладкиш с вкус като на бабините сладости! Ето рецептата за Орехов сладкиш от едно време :

Орехов сладкиш 12 лъжици

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 

2 яйца

6 с.

л. захар

12 с. л. олио

12 с. л. прясно мляко

12 с. л. грис

12 с. л. брашно

1/2 пакетче бакпулвер

12 с. л. смлени орехи

2-3 с. л. смлени орехи за поръсване по желание

За сиропа:

чаша от 200 мл за измерване на продуктите и следните съставки:

2 чаши захар

2 чаши вода

малко лимон и 1 пакетче ванилова захар по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбийте двете яйца в купа, добавете захарта и разбийте с миксер, докато захарта започне да се разтопява.

Когато сместа стане светла и еднородна, добавете олиото и млякото. След това добавете гриса, брашното смесено с бакпулвера и разбийте още малко с миксера. Сместа ще стане по-гъста и тогава добавете смлените ядки.

Продължете да бъркате с шпатула, докато орехите се разпределят равномерно в сместа, която сега ще стане още по-гъста. Намаслете с кухненска четка тава с размери 26х22 см или подобна и набрашнете дъното и стените.

парче орехов сладкиш

Изсипете цялата смес в тавата и я разстелете добре, за да се изпече равномерно отвсякъде. Освен това, когато загладите сместа, ударете леко тавата в масата, за да се отделят излишните мехурчета въздух от сместа.

По желание отгоре поръсете с 2-3 лъжици смлени на ситно орехи и печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20-25 минути в зависимост от силата на вашата фурна. След изпичане извадете сладкиша от фурната и го оставете леко да се охлади.

орехов сладкиш

През това време направете сиропа: смесете захарта и водата в купа. Съдът се поставя на котлона и след завиране на водата се вари на умерена температура 3-4 минути. Добавете нарязаните на кръгчета лимони. След това оставете сиропа да изстине.

Охладеният сладкиш нарежете на кубчета с дебелина по избор и го залейте с изстиналия сироп, към който сте добавили едно пакетче ванилова захар по желание. Залейте сладкиша и го оставете да попие сиропа за няколко часа. 

сиропиран орехов сладкиш

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft