100 гр. захар
2 бр. яйца
300 гр. орехови ядки
1 с.л. (10 гр.) канела
1 ч.л. (5 гр.) индийско орехче
щипка карамфил
кората от 1/2 лимон
брашно
масло
Захарта се разбива с яйцата. Добавят се ситно смлените орехови ядки, канелата, индийското орехче, карамфила, настърганата лимонова кора и брашно - достатъчно, за да се получи твърдо тесто. Разточва се на кора и с чаша или формички се изрязват сладки. Поставят се в намазана с масло тава и се пекат в умерена фурна. Още докато са топли, се промушват с игла с вълнен конец, за да могат да се закачат на елхата (разбира се, може да използвате и други връвчици - например красиви панделки или разноцветни конци).
По желание готовите ореховки може да се украсят с белтъчна или друга глазура, разтопен шоколад, захарни фигурки и пр.