29 Септември 2014
46542
Снимков материал: pixabay.com
Кексовете и сладкишите, които могат да се забъркат за пет минути, след това да се скрият във фурната за половин час и накрая да изпълнят цялата кухня с топъл и мек аромат, са незаменими. Не единствено за възрастните, но и за децата, които обикновено се нуждаят от нещо сладко, уютно и вкусно за закуска или следобедно подкрепление, за утешение в края на дългия ден или като предизвикателство, което да приготвят сами.
Най-вероятно всяко домакинство има подобна лесна и бърза рецепта, която стои записана в пожълтелите страници на стар тефтер или пък се знае наизуст и децата често си пожелават за следобедна закуска.
Ако не разполагате с такава или все още не сте открили вашата идеална, може би този бърз и лесен орехов сладкиш ще заеме особено място в дома ви.
За направата му са нужни: 120 г разтопено масло, 3 яйца, 250 г кафява захар, 200 г пълнозърнесто брашно, 100 г ситно смлени орехи, 150 мл прясно мляко, 1 с.л. бакпулвер, 2 ч.л. какао
Яйцата и захарта се разбиват с миксер, докато сместа побелее. Добавят се прясното мляко и разтопеното масло. Сипва се брашното с бакпулвера и какаото на три части, като след всяка се разбърква хубаво с миксера. Накрая се добавят ситно смлените орехи.
Кексовото тесто се изсипва в намаслена и набрашнена кръгла тавичка с диаметър 23 см и се пече на 180 градуса, докато при преглед с клечка, тя излезе суха.
Преди нарязване се изчаква да се охлади изцяло.
За направата му са нужни: 120 г разтопено масло, 3 яйца, 250 г кафява захар, 200 г пълнозърнесто брашно, 100 г ситно смлени орехи, 150 мл прясно мляко, 1 с.л. бакпулвер, 2 ч.л. какао
Яйцата и захарта се разбиват с миксер, докато сместа побелее. Добавят се прясното мляко и разтопеното масло. Сипва се брашното с бакпулвера и какаото на три части, като след всяка се разбърква хубаво с миксера. Накрая се добавят ситно смлените орехи.
Кексовото тесто се изсипва в намаслена и набрашнена кръгла тавичка с диаметър 23 см и се пече на 180 градуса, докато при преглед с клечка, тя излезе суха.
Преди нарязване се изчаква да се охлади изцяло.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари