Орзо (арпа) с печени чушки и царевица
29 Май 2012
25797
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3/4 ч. ч. орзо паста (арпа)
1 голяма червена чушка
1 голяма жълта чушка
1 глава лук
1 с. л. зехтин
2 ч. ч. царевица
2 ч. л. смес от следните подправки: риган, босилек, розмарин, чубрица, майоран, мащерка
1/8 ч. л. черен пипер
1/8 ч. л. сол
ситно нарязан магданоз
Изпечете предварително чушките и ги обелете. Нарежете на дребни парченца.
Сгответе пастата според указанията на опаковката.
Междувременно в голям тиган задушете чушките и лука за около 2 минути. Добавете царевицата, подправките, солта и черния пипер. Гответе като разбърквате често, докато зеленчуците омекнат. Изцедете пастата и я прибавете към зеленчуците, като ги разбъркате добре. Поднесете пастата със ситно нарязан магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари