2 чаши (500 мл.) макарони орзо, сварени до полуготовност (ал денте)
1/4 чаша (60 мл) зехтин
3 с.л. (45 мл.) пресен лимонов сок
2 ч.л. (10 мл) зърнеста горчица
1 стрък зелен лук, смлян
1 ч.л. пресен копър или 1/4 ч.л. сушен копър
2 ч.л. пресен риган или 1/2 ч.л. сушен
1/2 чаша (125 мл) пресен магданоз, ситно нарязан
1/2 чаша (125 мл) сушени домати в зехтин, отцедени и нарязани
1 чаша (250 мл) сирене Гауда или Фета, нарязано на малки кубчета
1/4 чаша (60 мл) синьо сирене, натрошено
1/2 чаша (125 мл) запечени кедрови ядки
рукола или маруля
сол и черен пипер на вкус
Разбъркайте зехтина, лимоновия сок, горчицата, зеления лук, копъра, ригана, солта и черния пипер. Прибавете сварените макарони и объркайте, за да се покрият добре с дресинга.
Прибавете магданоза, доматите, гаудата и синьото сирене. Охладете добре. Щом сте готови да поднесете, поръсете с кедрови ядки и аранжирайте орзото върху листенца рукола или салата.