1 1/2 чаши орзо (или друг дребен вид паста)
2 с.л. зехтин
250 гр. (2 бр.) пикантна италианска наденица (пуешка), без обелките
10 гъби, нарязани на четвъртинки (без дръжките)
1 червена пиперка, почистена от семето и нарязана на ивички
1 скилидка чесън, счукана
3 домата от грозд, нарязани (или 1-2 по-големи домата)
щипка червен пипер
2 с.л. нарязан магданоз
сол и черен пипер
1/2 чаша прясно настърган Пармезан
Сложете тенджера с подсолена вода да заври. Прибавете орзото и варете 7-9 минути, като бъркате от време на време, докато омекне, но не е разварено. Заделете 1/2 чаша от водата, в която е вряла пастата, след което отцедете добре орзото и прехвърлете в голяма купа.
Междувременно в дълбок тиган сложете зехтина на умерен огън. Прибавете обелената наденица и запържете 3 минути, като я накъсвате на малки парченца с дървена лъжица. Добавете гъбите, чушките и задушавайте 5-7 минути, докато зеленчуците омекнат, а наденицата е сварена. Прибавете чесъна и разбъркайте още 30-тина секунди. След това сложете доматите и червения пипер и задушавайте 2-3 минути, колкото да се сгреят.
Прехвърлете сместа с наденицата и нарязания магданоз в купата с орзо. Разтърсете съда, за да се смесят. Прибавете малко от заделената вода от варенето, ако пастата е суха. Подправете на вкус със сол и черен пипер, поръсете с пармезана и сервирайте.