С този крем всяка крем пита става фантазия! Рецептата е взета от сладкарница, няма равна по вкус и пухкавост!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С този крем всяка крем пита става фантазия! Рецептата е взета от сладкарница, няма равна по вкус и пухкавост!
С този крем всяка крем пита става фантазия! Рецептата е взета от сладкарница, няма равна по вкус...
10318
С този крем всяка крем пита става фантазия! Рецептата е взета от сладкарница, няма равна по вкус и пухкавост!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кремпитата е любима торта на всички любители на кремообразните сладкиши с вкус на ванилия. Несъмнено това е една от най-популярните торти, която всички обичат и до днес.

В интернет можете да прочетете безброй рецепти за приготвяне на тази сладост, в различни варианти. Но като че ли този крем е най-вкусният и най-често използван в сладкарниците, така че запишете рецептата. Ето какво ви трябва:

Оригинален крем за кремпита

Необходими продукти за крема:  

  • 6 яйца
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 10 супени лъжици захар
  • 6 супени лъжици брашно
  • 1 литър прясно мляко
  • 2 супени лъжици сгъстител за сметана (или царевично нишесте)
  • 1 пакетче сметана за разбиване или 200 мл сладкарска (течна) сметана

Крем за висока кремпита: 

  • 6 яйца
  • 20 с. л.
захар
  • 2 пакетчета ванилова захар
  • 1 кутия (400 гр.) густин (нишесте за сладкиши - има го на марката Dr.Oetker)
  • 6 с. л. брашно
  • 500 мл вода
  • 2 л прясно мляко
  • Приготвяне: 

    Яйцата се разбиват със захарта и ваниловата захар, добавя се брашното и когато стане гладко, без бучки, се налива млякото и се кипва. Сега сместа трябва да се бърка на слаб огън поне 10-15 минути, докато се сгъсти хубаво.

    Когато сместа изстине, се разбива с миксер, за да стане кремообразна, след което се добавя предварително разбитата сметана и се разбърква леко с лъжица до получаване на фин крем с нежна структура.

    Намажете с крема изпечените кори за кремпита (в зависимост от вида, който имате, може да е от бутер тесто или обикновен пандишпан), покрийте с друг блат, нарязан на квадратчета и поръсете с пудра захар.

    пухкава кремпита

    ЗА ВИСОКА КРЕМПИТА:

    6 жълтъка се разбиват с 10 супени лъжици захар и се добавя густинът, разбърква се с вода и брашно, след което се вари в млякото.

    Разбийте твърд сняг от 6 белтъка и 10 лъжици захар, след което внимателно ги разбъркайте в леко охладения крем и напълнете получения крем между два блата, като горният вече трябва да е нарязан на кубчета, за да се реже по-лесно по късно.

    Това е рецепта само за крема и е толкова вкусен, че можете да го използвате за пълнеж на еклери и други торти.

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft