Оригинална баница с палачинково тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Оригинална баница с палачинково тесто
Оригинална баница с палачинково тесто
admin
Добавена от: admin
18285
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
800 гр. вода
40 мл зехтин (или олио)
яйце
2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
сирене - на вкус

 В пластмасова купило с помощта на миксер разбийте всички съставки, без сиренето. Полученото тесто, подобно на палачинковото, оставете поне половин час да почине.
 Тавата, в която ще печете баницата, намажете леко с масло и я поставете във фурната, на 240 градуса, добре да се затопли.
С черпак налейте от сместа на тънък слой по дъното на тавата - като палачинка. Печете, докато получите хрупкава кора.
 Извадете тавата и отново налейте тънък слой смес. Изпечете и него, докато стане на красива и хрупкава кора.
Продължете да наливате и печете тестените пластове един върху друг, като между тях ръсите и сирене (може през няколко слоя). След първите няколко пласта оставете фурната само на горен реотан и с леко отворена вратичка. 
 Накрая нарежете баницата на квадрати, намажете със слой зехтин и допечете още няколко минути, или докато получи златисто-кафяв цвят.
Оставете малко да се охлади и поднесете с чаша кисело мляко, прясно мляко, сирене, лютеница .... 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft