1 опаковка готови кори за лазаня
1 малка тиква
1 домат
1 глава лук
200 грама кашкавал
2-3 скилидки чесън
200 мл прясно мляко
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица брашно
половин кубче бульон
малко индийско орехче
сол, черен пипер
Лука, чесъна, доматите и тиквата се нарязват на малки кубчета. В загрято олио се запържват нарязаните зеленчуци, след което се долива бульонът и се задушават на слаб огън. Преди края на готвенето сместа се посолява и овкусява с черен пипер.
За соса бешамел загрейте маслото, разбъркайте вътре брашното, запържете за кратко, а след това изсипете млякото, като разбърквате непрекъснато, за да не се образуват бучки. Варете 10 минути, след това добавете индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.
Намажете тавичката с масло и последователно редете корите за лазаня, соса бешамел и зеленчуковата плънка. Завършете със слой от кори, след което върху изсипете останалата част от соса. Най-отгоре настържете кашкавал.
Печете лазанята 15 минути на 200 градуса.