Оригинална рецепта на тарт татен. Кулинарно изкушение за ценители. Обичан от всички, заради неповторимия си вкус

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Оригинална рецепта на тарт татен. Кулинарно изкушение за ценители. Обичан от всички, заради неповторимия си вкус
Оригинална рецепта на тарт татен. Кулинарно изкушение за ценители. Обичан от всички, заради...
25106
Оригинална рецепта на тарт татен. Кулинарно изкушение за ценители. Обичан от всички, заради неповторимия си вкус
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този сладкиш, наречен тарт татен, става чудно вкусен

Предлагаме ви оригиналната рецепта за прочутия сладкиш тарт татен. Прави се лесно, а вкусовите му качества са познати в много страни по света.

Ако не сте го опитвали, не го пропускайте, тъй като със сигурност не е за изпускане.

Ето го известния и много обичан десерт тарт татен

Трябват ни кило и половина ябълки, 150 грама брашно, 125 грама масло, 150 грама пудра захар.

Първо замесваме тесто от брашното, малко сол и около 80 грама от маслото. Към него се добавя и 80 грама хладка вода. Тестото става ронливо и се оставя в хладилника за около два часа.

След това от него разточваме кора с дебелина близо три милиметра – в кръг. Добре е ако формата ни за печене има диаметър около 28 сантиметра. Намазваме я обилно с маслото, поръсваме с доста пудра захар и отгоре напръскваме с малко вода.

Ябълките ги обелваме, а после ги нарязваме на четвъртинки и ги почистваме от семките им. Взимаме един тиган и на дъното му поставяме много захар. Ябълките е необходимо да се наредят в тигана с издълбаната си част нагоре. Оставяме ги на среден огън за около петнадесет минути.

След това обаче работим със сместа едва, когато тя се охлади. Взимаме тестото и го разстиламе върху ябълките. След това трябва добре да подпъхнем кората по стените на съда си, за да се затвори добре нашият тарт татен, пише topactualno.com.

Правим по него малки прорези, за да се изпече сладкишът, без да се развали. Печем го във фурната за около половин час, а когато го извадим от нея, трябва да го оставим да престои малко, преди да го прехвърлим – обърнем в чинията за сервиране.

Пожелаваме ви да си го изядете с наслада и да ви е много сладко на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft