Оригинални тиквички-Малко кайма, лук и домати и стават фантастични
16 Юни 2019
35136
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Издълбани тиквички пълнени с кайма и подправки. Това лятно ястие може да се приготви на котлона или на фурна.
Необходими продукти:
- тиквички – 2 бр.
- лук – 1 глава
- чушка – 1 бр.
- люта чушка – 1 бр.
- доматен сок – 1.5 чаши
- свинска кайма – 300 гр.
- чесън – 3 скилидки
- магданоз на вкус
- сол на вкус
- черен пипер (смлян) на вкус
- кашкавал
Приготвяне:
- Измийте тиквичките.
С помощта на вилица, надраскайте всяка тиквичка по цялата дължина. Нарежете зеленчуците наполовина.
Издълбайте вътрешността, направете малка кухина с лъжица. Нарежете вътрешността, която сте издълбали.
- Смесете настъргания лук, вътрешността от тиквичките, нарязаните на кубчета чушки, зелените подправки, сол, черен пипер и пресования чесън.
- Напълнете лодките. Поставете ги в дълбок съд и залейте със сока. Покрийте съда с капак и гответе тиквичките на котлона за 30 минути. Ако ги приготвяте на фурна, покрийте тавата с фолио и печете за 40 минути.
- Поръсете с настърган кашкавал и гответе във фурната още 5-7 минути
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари