В съд поставете вода на огъня да заври, а в същото време нарежете ябълките на тънки филийки и ги поставете в съда заедно с лимоновия сок. След това изключете огъня, поставете капак на съда и оставете ябълките една минута да се задушат. Ябълките трябва да бъдат меки, а не кашести. Когато омекнат, излейте водата от съда и ги поставете ябълките върху кухненска хартията да изстинат и изсъхнат.
Нарежете тестото на дълги ленти с ширина от около 10 cм и ги поставете на добре набрашнена повърхност. Намажете тестото с разбитото яйце, наръсете с 2 супени лъжици захар и 1 супена лъжица канела. Подредете резените ябълки в единия край на лентата от тесто (както е на снимката), след това сгънете и започнете да навивате тестото.
За всяка розичка сложете около 9 - 11 филийки ябълки.
Поставете завършените розетки върху намазнена хартия за печени или във формички за мъфини.
Загрейте фурната на 200 градуса Завършените розички поръсете още веднъж със захар и формата или тавата поставете в хладилник за 15-тина минути.
На дъното на фурната поставете тава за печене, пълна с вода. Това ще ви помогне да загорят розичките отдолу. Сложете тавата с мъфините непосредствено над тази с водата и печете 15 - 20 минути, като периодично ги проверявайте. Розичките трябва да бъдат хрупкави. Когато са готови, оставете да се охладят, поръсете с пудра захар и поднесете.