Ето така всяка година сервирам вкусно, крехко, сочно и ароматно месо за празничната трапеза. Хем изглежда феноменално, хем е уникално вкусно.
Оригинално месо за празника
Продукти:
всяко месо, 800 г
моцарела, 200 г
суров пушен бекон, 80 г
сол, черен пипер, подправки, ароматни билки
Приготвяне:
Вземете свинско или пилешко месо, тогава ястието ще бъде най-вкусно.
Нарежете месото на филийки и ги начукайте от двете страни.
Пригответе смес от сол, различни видове пипер, подправки за месо и ароматни билки.
Поръсете сухата смес от двете страни на месото и оставете да се маринова поне 1 час.
Нарежете и моцарелата на филийки.
Покрийте тавата за печене с хартия за печене и намажете с растително масло.
Вземете парче месо, сложете парче моцарела върху едната част, парче бекон върху втората. Навийте на руло (роза) и сложете във формата изправено.
С такива "рози" запълнете цялата форма.
Покрийте формата с хартия за печене или фолио и я пъхнете във фурната, загрята до 200 градуса.
Печете около 1 часа.
Отстранете хартията, поръсете отгоре с ароматни пресни подправки и малко растително масло, след което запечете до златисто кафяво отгоре.
Ястието може да се сервира топло или студено, резултатите са еднакво вкусни и вие, и вашите гости, определено ще харесате този деликатес от месо !