Ориз с джоджен по мексикански
18 Юни 2012
6063
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 чаена чаша дългозърнест бял ориз
2 супени лъжици олио
1/4 чаена чаша кромид лук, нярязан на ситно
2 склидки чесън, нарязани на ситно
4 чаени чаши гореща вода
3/4 чаена лъжица сол (или на вкус)
20 броя пресни листа джоджен
В блендер или кухненски комбайн пюрирайте лука, чесъна и 1/2ч.ч. гореща вода. Загрейте силно олиото (но без да пуши), добавете ориза и пържете, като разбърквате докато стане прозрачен. Добавете пюрето от лука, разбъркайте и варете около 1 минута. Прибавете останалите 3 1/2ч.ч. гореща вода, ситно нарязания джоджен и солта. Варете на слаб огън, докато ориза се свари и течността се абсорбира, около 20 минути.
Към ориза може да добавите настъргана лимонова кора за аромат!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари