Ориз с домати и кашкавал
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
10 Декември 2012
15078
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Почистваме лука и го нарязваме на дребно. Почистваме ориза и го измиваме, докато водата му стане бистра. Измиваме доматите и ги рендосваме. Нарязваме магданоз на ситно.
В тиган загряваме олио (около 2 с.л.). Запържваме лука до омекване. Добавяме ориза и го запържваме няколко минутки, докато започне да става прозрачен. Добавяме доматите и подправките и 3 ч.ч. вода. Намаляваме котлона, покриваме с капак и оставяме да къкри 20 мин. От време на време разбъркваме и ако е нужно доливаме още малко вода. Ястието трябва да е леко воднисто. После слагаме при ориза настърган кашкавал. Разбъркваме докато кашкавалът се разтопи и сваляме от котлона. Сервираме ястието топло, поръсено с малко магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари