Ориз с раци и гъби
22 Декември 2011
5403
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 с.л. масло
1 глава лук, нарязан на ситно (още по-добре пресен лук)
300 г гъби, нарязани на филийки
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
2 1/2 ч.ч. пилешки бульон
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. гъби
1 ч.л. мащерка
250 г месо от раци или рачешки рулца
сол на вкус
черен пипер на вкус
копър за поръсване
Лукът се задушава в маслото за 3-4 мин., прибавя се чесънът, след 1 мин. се слага оризът и след като се позапържи, се добавят гъбите. След 8 мин. се налива бульонът и се слага мащерката. Всичко се оставя да покъкри, докато оризът се посвари.
Слага се месото от раци и всичко се подправя със сол, пипер и лимонов сок. Отново се поставя за 3 мин. на огъня и след това се отстранява.
Преди поднасяне се поръсва с пресен копър.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари