Оризов кейк

вход през zajenata.bg
Оризов кейк
admin
Добавена от: admin
5347
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за 8 порции:

2 ч.ч. оризово брашно
4 яйца
1/2 ч.ч. грис
1 ч.ч. заквасена сметана
1 ч.ч. захар
1 ч.л. сода за хляб
50 г стафиди
1 опак. ванилия
100 г черен шоколад
70 г бадеми

Време: 20 минути

Яйцата (4 бр) се разбиват на пяна заедно със захарта (1 ч.ч.), ванилията (1 опак.) и содата за хляб (1 ч.л.). Прибавя се сметаната (1 ч.ч.) и разбиването продължава. Добавят се оризовото брашно (2 ч.ч.) и гриста (1/2 ч.ч.) и се разбърква до получаването на хомогенна смес. Прибавят се стафидите (50 г). Кейковата смес се изсипва във форма за печене с незалепващо покритие и се пече до пълна готовност. Щом се охлади, оризовият кейк се изважда от формата и се глазира с разтопен черен шоколад (100 г). Поръсва се обилно с филирани бадеми (70 г).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft