Оризов кейк
22 Декември 2011
5347
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Яйцата (4 бр) се разбиват на пяна заедно със захарта (1 ч.ч.), ванилията (1 опак.) и содата за хляб (1 ч.л.). Прибавя се сметаната (1 ч.ч.) и разбиването продължава. Добавят се оризовото брашно (2 ч.ч.) и гриста (1/2 ч.ч.) и се разбърква до получаването на хомогенна смес. Прибавят се стафидите (50 г). Кейковата смес се изсипва във форма за печене с незалепващо покритие и се пече до пълна готовност. Щом се охлади, оризовият кейк се изважда от формата и се глазира с разтопен черен шоколад (100 г). Поръсва се обилно с филирани бадеми (70 г).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари