Оризов кейк с пилешко и моцарела - или пиле с ориз в нова премяна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Оризов кейк с пилешко и моцарела - или пиле с ориз в нова премяна
Оризов кейк с пилешко и моцарела - или пиле с ориз в нова премяна
admin
Добавена от: admin
8823
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 гр. ориз 
250 гр. пушено пиле 
150 гр. обелени, нарязани на ситно домати 
250 гр. моцарела 
3 глави лук
2 супени лъжици ситно нарязан босилек 
3 яйца
 

За днешния обяд или вечеря ви предлагаме да приготвите вкусен солен кейк от ориз, където доминира прекрасната вкусова комбинация на пилешкото, моцарелата и доматите.

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете продълговата форма за печене руло с малко олио. Покрийте я с хартия за печене. 
Сварете ориза във вода с малко сол, около 20 минути. Отцедете и оставете настрана да се охлади. 
В голяма купа смесете ориза, нарязаното пиле, доматите, 200 гр. моцарелата, наситнения лук, яйцата и босилека. Подправете с черен пипер на вкус. Сместа трябва да е добре объркана. 
Прехвърлете сместа с ориза в подготвената форма. Отгоре наръсете останалата моцарела. Печете тортата 20-тина минути, докато получи златисто жълт цвят. Оставете да престои 5 минути във формата, преди да я извадите.

Поръсете с настърган джинджифил и украсете с клонка мента. 
Когато се охлади, нарежете я с остър нож на парчета и поднесете веднага.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft