Оризов пудинг по индийски
29 Май 2013
23270
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1/2 чаша ориз басмати
6 чаши пълномаслено прясно мляко
1 ч.л. смлян кардамон
1/2 чаша захар
1 ч.л. розова вода или 1 ч.л. екстракт ванилия
3 с.л. смлени неосолени ядки шам-фъстък или бадеми + още малко за украса
В голям съд с дебело дъно сложете ориза, млякото и кардамона да заврат на умерен огън, като разбърквате непрекъснато, за да не загори млякото. Намалете котлона, така че млякото да закъкри леко и гответе така за около 45-50 минути, като бъркате често. Оризът трябва да омекне, а млякото да остане наполовина и сместа да заприлича на каша. Прибавете захарта, розовата вода (ванилията) и смлените ядки. Объркайте добре и изключете котлона. Поднесете пудинга топъл или студен, украсен с натрошени сурови ядки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари