Оризов пудинг с карамел
23 Септември 2013
9328
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 ч ч. ориз
600 гр. прясно мляко
1 пакетче ванилия
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. нарязани захаросани плодове
Сварява се до полуготовност измитият ориз в 2 1/2 ч.ч. вода. Във врящия ориз се налива млякото на тънка струйка, за да не се пресече. Продължава варенето на слаб огън, като от време на време се разбърква. Прибавят се 1/2 ч.ч. захар, ванилията, нарязаните захаросани плодове. Когато ориза се свари, готовият пудинг се насипва в десертни купички или чашки. Останалата захар се карамелизира. Изчаква се карамелът да поизстине, след което всяка порция оризов пудинг се залива с топлия (не врял!) карамел.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари