3 чаени чаши прясно мляко
1 чаена чаша ориз
1/2 пакетче прясно масло
1/2 чаена чаша кристална захар
1/2 чаена лъжичка сол
3 яйца
30 гр. кайсиеви ядки
1 чаена чаша пресни малини
1/2 чаена чаша пудра захар
Почистените малини се поръсват с пудрата захар. Млякото се кипва със солта и в него се пуска да ври оризът, докато набъбне. Маслото, захарта, жълтъците и ситно счуканите кайсиеви ядки се разбиват и се смесват с изстиналия ориз. Прибавят се разбитите на сняг белтъци. Сместа се изсипва в намазана с масло форма на два пласта, между които се разстилат маслините, а може да се приготви и във формички за крем-карамел, като се редуват пласт ориз-пласт малини. Върху горния оризов пласт се слагат парченца масло. Пудингът се пече в умерена фурна (180-200 С) около 45 минути (до златисто оцветяване), оставя се да се охлади до стайна температура, обръща се в подходящ съд и се порционира. При поднасянето се залива със сироп от малини.