Оризов пудинг със сос от горски плодове
22 Декември 2011
2658
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оризът се накисва във водата за 12 часа или през нощта.
Накиснатият ориз се пасира заедно с водата. Прибавят се бакпулверът и захарта.
Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се захарта и се разбъркват с оризовата смес. Всичко се изсипва в намазани с масло топлоустойчиви купички. Сладкишчетата се варят около 15 мин. на пара върху скара в тенджера с капак.
През това време се приготвя сосът. В тиган се слагат водата, захарта и плодовете. Бъркат се на умерен огън, докато заврат.
Пудингът се сервира залят с топлия сос.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари