Оризова салата с шунка и зеленчуци
22 Юли 2013
17806
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оризът се задушава в 250 г вода, 3 с.л. зехтин и сол на вкус на умерен огън. След около 30 мин. се оттегля. Чушките, доматите и шунката се нарязват на ситни кубчета (ако ползвате чери доматчета - на половинки или четвъртинки) и се слагат в дълбока купа. Добавя се задушеният ориз, сокът от 1/2 лимон, по преценка зехтин, копърът - нарязан на ситно и се обърква заедно със зеленчуците. По желание може да се овкуси със соев сос. Салатата се поднася в индивидулани купички.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари