Оризови кебапчета
22 Декември 2011
10221
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 ч. ч. изчистен и измит ориз
1/2 ч. ч. олио
3 глави кромид лук
4 яйца
2 връзки копър
настъргано индийско орехче
черен пипер
сол
галета
Оризът се вари в 4 ч. ч. вода.
Когато се свари, се прецежда през гевгира и се оставя настрани.
Отделно в олиото се изпържват нарязаните на ситно глави лук, докато добият кафеникав цвят.
После се изсипват при ориза, добавят се 2 яйца, нарязаният на ситно копър, настърганото индийско орехче, черният пипер, солта, и толкова галета, че да се получи гъста каша.
От сместа се правят кебапчета.
От другите 2 яйца и галета се забърква смес за панировка, в която се овалват оризовите кебапчета и се пържат в сгорещено олио.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари