Оризови крокети с лук
8 Август 2013
13579
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 чаени чаши изчистен и измит ориз
1/2 чаена чаша олио
3 глави червен лук
4 яйца
2 връзки копър
настъргано индийско орехче
черен пипер
сол
галета
Оризът се вари в 4 чаени чаши вода. След като се свари, се прецежда през гевгир и се оставя настрани. Отделно в олиото се изпържват нарязаните на ситно глави червен лук, докато добие кафеникав цвят, после се изсипва при ориза, добавят се 2 яйца, нарязаният на ситно копър, индийското орехче, черният пипер, солта и толкова галета, че да се получи гъста каша. От сместа се оформят крокети. От другите 2 яйца и галета се забърква смес за панировка, в която се овалват оризовите крокети и се пържат в сгорещено олио.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари